Kinder- en jeugdboeken

Na wat vingeroefeningen ben ik op dit moment bezig met een kinderboek over feeën en een science fiction jeugdboek - tegelijkertijd omdat ik ze allebei even leuk vind om te schrijven. Ik ben benieuwd welk verhaal het eerst af zal zijn!

Het jeugdboek schrijf ik in het Engels, kijk dus op de betreffende Engelse pagina voor een voorproefje.

 

Avonturen in het feeëndorpje

© 2018 Gaby van Halteren

Er was eens een heel klein feeëndorpje in het bos … maar wacht eens, dat klopt niet! Als het boek zo begint denk je dat het een sprookje is. Maar de feeënverhalen zijn geen sprookjes want sprookjes zijn maar fantasie. Dit feeëndorpje bestaat echt! Dat de mensen het niet kunnen zien verandert daar niets aan. Dat is namelijk zelfs de bedoeling.

Stel je voor dat iedereen het feeëndorpje in het bos kon vinden! Er zouden aldoor mensen naar de feeën komen kijken en ze niet met rust laten. En de feeën konden hun werk niet doen en de feeënkinderen konden niet naar school en niet buiten spelen. De grote mensen zouden het dorpje met hun grote laarzen zelfs kapot kunnen trappen!

Daarom heeft een wijze fee heel lang geleden besloten dat het feeëndorpje maar voor mensen onzichtbaar diep in het bos verstopt moest blijven.

Nu, vele jaren later, zijn de bomen en struiken zo ver met elkaar vergroeid dat de mensen er ook niet meer doorheen kunnen lopen. De feeën zijn veilig in hun mooie feeëndorpje en kunnen ongestoord leven. En ze kunnen doen wat ze het leukst vinden: mensen en dieren helpen zonder ontdekt te worden.  

Er bestaan vele verschillende soorten feeën, niet alleen feeën met vleugels maar ook zonder, jonge feeën, oude feeën, feeënvrouwen en feeënmannen. In het dorpje is er een school voor de feeënkinderen en, net als bij de mensen, een marktplein met kramen en winkeltjes waar je eten en drinken kan krijgen want ook feeën hebben honger en dorst.

De kleine minihuisjes waar veel feeën in wonen zijn gemaakt van betoverd hout. Het is natuurlijk reuze handig dat de meeste feeën kunnen toveren, dat scheelt een hoop zwaar werk. Met toverkracht is een huisje snel gebouwd en ook de meubels, de keuken en de piepkleine badkamer zijn van betoverd hout.

De feeën in het dorpje leven niet alleen in huisjes. De boomfeeën wonen in bomen en de plantenfeeën in bloemen en andere planten vlakbij het dorpje. En er zijn zelfs aardfeeën die onder de grond wonen, in lange gangen en grotten die in de zomer lekker koel en in de winter lekker warm zijn. Alle feeën leven gezellig in het kleine dorpje en hebben veel plezier samen.

Op sommige dagen is het een drukte van belang, dan komen de kabouters op bezoek of dieren die hulp nodig hebben. Want alle feeën helpen graag, of ze kunnen toveren of niet. Vele feeën hebben op school geleerd hoe ze ziekten kunnen genezen of wonden verzorgen, daarom komen de dieren graag als ze ziek of gewond zijn.

Maar feeën helpen ook mensen en dat doen ze zonder dat de mensen het weten. Alle feeën leren namelijk ook op school hoe ze zich onzichtbaar kunnen maken. Dat is niet makkelijk en de feeën moeten er een tijdje voor oefenen maar ze leren het allemaal.

En alle feeën houden ook van spelen en lachen en feesten vieren en lekker eten. In het feeëndorpje is er altijd wat te doen en geen enkele fee hoeft er ooit eenzaam te zijn.

En nu denk je vast, wat jammer dat ik dat feeëndorpje niet kan bezoeken, ik zou het graag zien en de avonturen van de feeën mee beleven! Weet je wat? Dat kan! Er is namelijk nog een soort fee en dat is een heel speciale fee. In het dorpje is er altijd maar één fee van dit soort omdat je er als fee heel lang voor moet leren. Deze heel speciale fee is de … droomfee! De droomfee komt elke nacht bij een jongetje of meisje dat overdag heel lief is geweest en neemt ze in hun dromen mee naar het feeëndorpje. Dus, als je heel lief bent, ben je vast een van de kinderen bij wie de droomfee komt!

Maar omdat er heel veel kinderen zijn die de avonturen van de feeën willen meebeleven en er maar één droomfee is, heeft de droomfee de droomavonturen van de kinderen verzameld en er dit boek van gemaakt.

Maar sssst…. je mag het niet verder vertellen, hoor! Dit boek is ons geheim!

 

Welke avonturen gaan de feeën beleven? Nog even wachten, het boek is bijna klaar...

 

 

Pure writing.

Simple writing.

Pure and simple: writing.